Vi vill att du ska må bra och lyckas

Detta är resiliens

Resiliens betyder motståndskraft. Du som väljer Drottning Blanka blir en del av vår satsning på resiliens – en kurs som ska stärka dig som individ, få dig att må bra och lyckas under dina tre år på gymnasiet.


Vi vill att du ska må bra och lyckas

STANDARD PÅ ALLA SKOLOR
Resiliens kan översättas till motståndskraft, eller den långsiktiga förmågan att hantera förändringar och fortsätta att utvecklas. Elever på alla Drottning Blankas 27 gymnasieskolor omfattas av Resiliens som bygger på forskning från bland annat USA och England.

Vi tror att elever som mår bra också presterar bra i skolan. Men livet går som bekant upp och ner, inte minst under tiden på gymnasiet. Resiliens genomsyrar allt ni gör. Rektor, lärare, elevhälsa och annan personal samarbetar för att rusta dig genom hela din utbildning. Du kommer öva på olika strategier i olika sammanhang och med olika personer. Många av våra elever kan också berätta hur Resiliensen hjälpt dem att må bra och tackla utmaningar, i livet såväl som i skolan.

FÅ VERKTYG ATT UTVECKLAS OCH HÖJ DINA STUDIERESULTAT
Resiliens är ett av flera sätt där vi inom Drottning Blanka försöker stötta dig under dina år på gymnasiet. Målsättningen är att stärka ditt välmående, din utveckling och på sikt även dina studieresultat. Det är viktigt för oss att det går bra för dig! Resiliens är således en investering i din framtid där du får praktiska verktyg och strategier till att hantera livets alla faser. Du blir mer självsäker, stresstålig och trygg. Du som väljer Drottning Blanka kan se fram emot en spännande resa och en spännande framtid!

Elever sitter och pluggar i Drottning Blankas Gymnasium.

Citat från våra elever

”Resiliensprojektet har hjälpt mig i vardagen både i och utanför skolan. Det har gjort att jag har lärt mig att tänka mer på hur jag är mot andra och mot mig själv och hur jag exempelvis ska vara mer tacksam.”

_____________________

”Jag tycker alla borde få gå en sån utbildning, det är så mycket i gymnasiet och man behöver verktyg. Goda gärningar är superkrafter.”

_____________________

”Resiliens påminde mig om vilka positiva saker jag gör som har påverkan över andra individer och det förklarar även hur ens humör påverkas. Det fick mig tänka på att man inte alltid behöver anstränga sig för att göra saker som att le mot någon eller säga ’hej’. Små handlingar har en stor påverkan.”

_____________________

”Resiliens har gjort att jag blivit lugnare i situationer som jag förut såg som katastrofala.”