Om DBGY Örebro

Plusgymnasiet har blivit Drottning Blankas Gymnasieskola! Drottning Blanka-skolorna finns i 22 städer, alla ligger centralt och är personliga med god sammanhållning, skön stämning och engagerad personal. Läs mer om DBGY här.

Vi erbjuder både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Alla våra utbildningar ger dig möjlighet till minst grundläggande högskolebehörighet. De utbildningar som vi erbjuder är: Träning & ledarskap, Stylist, Frisör, Försäljning & marknadsföring, Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap och Medier, information & kommunikation. Här kan du läsa mer om våra program.

För oss är det viktigt med en bra gemenskap på skolan. Därför ser vi till alla lärare är tillgängliga för frågor, och att dörren till kontoren och lärarrummet ofta ska stå öppen. Här känner alla varandra och tycker om att umgås, även utanför lektionsitd.

För att skapa en bra arbetsmiljö på skolan där du kommer trivas har vi gemensamma ordningsregler som bygger på våra tre grundläggande värderingar som är lika enkla som viktiga:
– Jag bryr mig
– Ömsesidig respekt och tydlighet
Våra värderingar gäller för alla på Drottning Blankas Gymnasieskola, såväl elever som personal.

På DBGY Örebro erbjuder vi tid utanför schemat där alla elever får individuellt stöd för att nå just sina mål. Alla elever har en egen mentor som är en central del i varje elevs utveckling mot att nå sina mål. Du får också hjälp med att strukturera dina studier så att det passar dina förutsättningar. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam, där alla elever ges stöd.

Vi vet att återhämtning är viktigt, speciellt när man går på gymnasiet. Studier visar att elever som får mer tid till återhämtning presterar bättre, och det är något som vi har tagit fasta på. Du har till exempel längre höstlov hoss oss, alltid minst en och en halv veckas ledigt. Vi har också fruksot varje morgon, för att underlätta för våra elever i vardagen.

Skolan ligger på Västra Bangatan 21, ett stenkast från Örebro resecentrum, vilket gör det lätt för dig som reser att ta sig till skolan. Du är alltid välkommen att följa en elev för en dag på skolan.

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola!

Våra lokaler

Drottning Blankas gymnasieskola ligger centralt i Örebro, granne med resecentrum. Närheten till centrum är inte bara bra för dig som pendlar utan också för att vi har verklighetsknuten undervisning som kombinerar teori i klassrummen med praktik ute i branschen.

På skolan finns ändamålsenliga salar för samtliga program och även ett gym som elever och personal får nyttja därför att vi tror på att du presterar bäst om du mår bra fysiskt och psykiskt.

Salong Drottning Blanka

Välkommen till Drottn​ing Blankas Elevsalong. Här tar skolans elever emot kunder och utför vanligt förekommande salongsbehandlingar. Adress: Västra Bangatan 21 i gårdshuset (ingång via Kilsgatan). Öppetider: Mån-tis- och onsdagar kl 13-17. Bokning: https://boka.hitta.se/salong/salong-dbgy/1395. Telefon 0730-30 38 70. Du kan nå oss under våra öppettider. Det går inte att lämna ett meddelande. Då eleverna är under utbildning och kan behöva handledning ber vi er ta hänsyn till att behandlingstiderna kan vara något längre än vid traditionell salongsbehandling.
Följ oss gärna på Instagram: Salong DBGY
Då eleverna är under utbildning och kan behöva handledning ber vi er ta hänsyn till att behandlingstiderna kan vara något längre än vid traditionell salongsbehandling.
Hoppas vi ses!