Om DBGY Örebro

Plusgymnasiet har blivit Drottning Blankas Gymnasieskola! Drottning Blanka-skolorna finns i 22 städer, alla ligger centralt och är personliga med god sammanhållning, skön stämning och engagerad personal. Läs mer om DBGY här.

Vi erbjuder både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Alla våra utbildningar ger dig möjlighet till minst grundläggande högskolebehörighet. De utbildningar som vi erbjuder är: Träning & ledarskap, Stylist, Frisör, Försäljning & marknadsföring, Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap och Medier, information & kommunikation. Här kan du läsa mer om våra program.

För att skapa en bra arbetsmiljö på skolan där du kommer trivas har vi gemensamma ordningsregler som bygger på våra tre grundläggande värderingar som är lika enkla som viktiga: Jag bryr mig, ömsesidig respekt och tydlighet. Våra värderingar gäller för alla på Drottning Blankas Gymnasieskola, såväl elever som personal.

På DBGY Örebro erbjuder vi tid utanför schemat där alla elever får individuellt stöd för att nå just sina mål. Alla elever har en egen mentor som är en central del i varje elevs utveckling mot att nå sina examensmål. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam, där alla elever ges stöd.

Skolan ligger på Västra Bangatan 21, ett stenkast från Örebro resecentrum, vilket gör det lätt för dig som reser att ta sig till skolan. Du är alltid välkommen att följa en elev för en dag på skolan. Kontakta vår rektor så bokar vi in en tid som passar. Rektor Nicolas Sandoval når du på 070-0903237. 

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola!

Våra lokaler

Drottning Blankas gymnasieskola ligger centralt i Örebro, granne med resecentrum. Närheten till centrum är inte bara bra för dig som pendlar utan också för att vi har verklighetsknuten undervisning som kombinerar teori i klassrummen med praktik ute i branschen.

På skolan finns ändamålsenliga salar för samtliga program och även ett gym som elever och personal får nyttja därför att vi tror på att du presterar bäst om du mår bra fysiskt och psykiskt.

Salong Drottning Blanka

Adress: Västra Bangatan 21 i gårdshuset (ingång via Kilsgatan)

Våra öppettider för vårterminen 2019 är:

Onsdagar: åk 2 tar emot från 12.30 – 16.30
Torsdagar: åk 3 tar emot från kl 10.00 -17.00

Enstaka salongsdagar kan utgå p.g.a. lov och liknande.

Ni kan boka/önska tid via ett meddelande på Facebook: Drottning Blankas Gymnasium Örebro eller per telefon de tider salongen är öppen på telefonnr: 0730-30 38 70.

Följ oss gärna på Instagram: Salong DBGY

PS: Då eleverna fortfarande är under utbildning och kan behöva handledning ber vi er ta hänsyn till att behandlingstiden kan vara något längre än vid traditionell salongsbehandling.

Välkomna!