EKEKO

Business and Hospitality Management

Är du intresserad av serviceindustrin eller vill du plugga ett managementprogram? Hos oss har du möjlighet att läsa ekonomiprogrammet med fördjupningen Business och Hospitality Management. Under utbildningen lär du dig redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation likväl som du fördjupar dig i ämnen som besöksnäring och hur man agerar i olika kulturer världen över.

Vårt breda program är studieförberedande och vänder sig särskilt till dig som är kreativ och engagerad och vill arbeta med ledarskap i framtiden. Det har en bred profil som ger stora möjligheter till en internationell karriär eftersom vi samarbetar med en ledande utbildningsaktör i Schweiz – Swiss Education Group. Utbildningen erbjuder dig också en tydlig branschkoppling och spännande praktik.

Genom det unika samarbetet med vår partner Swiss Education Group får du dessutom efter examen från Ekonomiprogrammet med fördjupningen Business och Hospitality Management lov att tillgodoräkna dig en termin på Hotel Institute Montreux, HIM, om du väljer att studera vidare där. Följande upplägg kommer att genomföras för programmet:

  • I årskurs 1 får alla våra skolor i Sverige besök av personal från HIM som ger en introduktion av skolan i Montreux och som dessutom undervisar/föreläser om hospitality.
  • I årskurs 2 genomförs elevprojekt där priset för bästa resultat är en vistelse för vinnarna på Swiss Hospitality Club Programme i Schweiz.
  • I årskurs 3 genomför eleverna en specialmodul i samarbete med HIM som leder till ett HIM-certifikat.

Om programmet

Det breda ekonomiprogrammet förbereder dig för vidare högskolestudier inom till exempel ekonomi, juridik eller andra samhällsvetenskapliga områden. Programmet utvecklar dina kunskaper i entreprenörskap, företagsekonomi, samhällsekonomi och juridik. Inom programmet finns möjlighet att, på egen hand eller tillsammans med klasskamrater, starta och driva ett eget företag genom det som kallas Ung Företagsamhet.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Kontakta oss gärna om du har frågor om ansökan, eller prata med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

EKEKO

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1b 100
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1b 100
Matematik 2b 100
Naturkunskap 1b 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Samhällskunskap 2 100
Svenska 1 100
Svenska 2 100
Svenska 3 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Företagsekonomi 1 100
Privatjuridik 100
Moderna språk 100
Psykologi 1 50
Inriktningsämnen Poäng
Entreprenörskap och företagande 100
Företagsekonomi 2 100
Matematik 3 b 100
Fördjupningsämnen Poäng
Engelska 7 100
Etnicitet och kulturmöten 100
Redovisning 2 100
Individuellt val Poäng
Besöksnäringen 100
Reseproduktion och försäljning 100
Gymnasiearbete 100
Summa: 2500