HAHAN

E-handel

Den ökade digitaliseringen skapar nya förutsättningar på arbetsmarknaden och E-handeln är en växande trend i samhället. Förändringen på arbetsmarknaden kan också komma att innebära ökade krav på eftergymnasial utbildning. Det finns många olika karriärvägar inom branschen och yrkeshögskolor erbjuder även specifika utbildningar inom digital handel.

Utbildningen passar dig som är intresserad av e-handel, driva eget företag, service, marknadsföring och försäljning. Du har ett intresse för digital teknik och gillar problemlösning. Du är en kreativ och utåtriktad person som vill vara med och utveckla framtidens handel. Praktisk erfarenhet och möjlighet att läsa vidare är viktigt för dig.

 

Programmet startar under förutsättning att Skolinspektionen beviljar tillstånd för utbildningen.

Om programmet

Handelsprogrammet är en yrkesutbildning som förbereder dig för att gå ut i arbete eller starta företag direkt efter gymnasiet. Under utbildningen kommer du utveckla din förmåga att arbeta projektorienterat och lösa uppgifter enskilt såväl som i grupp. Du får den kunskap som krävs för att arbeta inom handelsyrken eller som entreprenör med ett eget företag. Du som läser inriktningen handel och service lär dig mer om det synliga arbetet i butik. Exempel på det är inköp och att leda samt kontrollera varuflöden, exponera en vara på ett säljande sätt, butiksledning och försäljning. Dessutom får du utbildning i hur man startar och driver näthandel. Utbildningen är yrkesförberedande, men kan även leda till vidare studier. Under din utbildning kommer du ha 15 veckors praktik.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Har du frågor om ansökan? Kontakta oss gärna!

Ansökningskod

HAHAN

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma ämnen
Entreprenörskap 100
Servicekunskap 100
Branschkunskap inom handel och administration 100
Information och kommunikation 1 100
Inriktningsämnen Poäng
Affärsutveckling och ledarskap 100
Inköp 1 100
Näthandel 1 100
Personlig försäljning 1 100
Praktisk marknadsföring 1 100
Individuellt val 200
Gymnasiearbete 100
Summa: 1800