HAHAN

Försäljning och företagande

Handelsprogrammet på Drottning Blanka Kungsholmen passar dig som är serviceinriktad och vill arbeta med människor. Du som vill utveckla din förmåga att sälja och marknadsföra, som vill skapa goda relationer till andra eller drömmer om att starta eget företag.

Du får både teoretiska kunskaper i form av lärarledda lektioner och praktiska kunskaper när du har ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL) på ett företag. Programmet passar dig som är intresserad av handel, försäljning och marknadsföring och vill vara anställningsbar direkt efter gymnasiet eller driva ett eget företag. Du har självklart möjlighet att välja kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet om du vill studera vidare efter gymnasietiden.

Om programmet

Handelsprogrammet är en yrkesutbildning som förbereder dig för att gå ut i arbete eller starta företag direkt efter gymnasiet. Under utbildningen kommer du utveckla din förmåga att arbeta projektorienterat och lösa uppgifter enskilt såväl som i grupp. Du får den kunskap som krävs för att arbeta inom handelsyrken eller som entreprenör med ett eget företag. Du som läser inriktningen handel och service lär dig mer om det synliga arbetet i butik. Exempel på det är inköp och att leda samt kontrollera varuflöden, exponera en vara på ett säljande sätt, butiksledning och försäljning. Dessutom får du utbildning i hur man startar och driver näthandel. Utbildningen är yrkesförberedande, men kan även leda till vidare studier. Under din utbildning kommer du ha 15 veckors praktik.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Har du frågor om ansökan till programmet? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Ansökningskod

HAHAN

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma ämnen
Entreprenörskap 100
Servicekunskap 100
Branschkunskap inom handel och administration 100
Information och kommunikation 1 100
Inriktningsämnen
Affärsutveckling och ledarskap 100
Inköp 1 100
Näthandel 1 100
Personlig försäljning 1 100
Praktisk marknadsföring 1 100
Gymnasiearbete 100
Summa: 1600