HAHAN

Försäljning och marknadsföring

Försäljning & marknadsföring passar dig som vill göra affärer och ge service. Du kan tänka dig att arbeta med försäljning eller starta eget företag. Du vill träffa människor som nått framgång med sina affärsidéer. Praktisk erfarenhet och möjlighet att läsa vidare är viktigt för dig.

Här kommer du att få lära dig hur man jobbar praktiskt med försäljning och marknadsföring. Det kommer finnas möjligheter att träffa representanter för flera branscher och du får starta ditt eget företag genom Ung Företagsamhet. Ditt företag startar du ensam eller tillsammans med klasskompisar, vilket ger dig en unik erfarenhet av att driva företag.

Om programmet

Handelsprogrammet är en yrkesutbildning som förbereder dig för att gå ut i arbete eller starta företag direkt efter gymnasiet. Under utbildningen kommer du utveckla din förmåga att arbeta projektorienterat och lösa uppgifter enskilt såväl som i grupp. Du får den kunskap som krävs för att arbeta inom handelsyrken eller som entreprenör med ett eget företag. Du som läser inriktningen handel och service lär dig mer om det synliga arbetet i butik. Exempel på det är inköp och att leda samt kontrollera varuflöden, exponera en vara på ett säljande sätt, butiksledning och försäljning. Dessutom får du utbildning i hur man startar och driver näthandel. Utbildningen är yrkesförberedande, men kan även leda till vidare studier. Under din utbildning kommer du ha 15 veckors praktik.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Kontakta oss gärna om du har frågor om ansökan, eller prata med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

HAHAN

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma ämnen
Entreprenörskap 100
Servicekunskap 100
Branschkunskap inom handel och administration 100
Information och kommunikation 1 100
Inriktningsämnen Poäng
Personlig försäljning 1 100
Affärsutveckling och ledarskap 100
Praktisk marknadsföring 1 100
Inköp 1 100
Näthandel 1 100
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200
Programfördjupningskurser 700
Summa: 2500