HVSTY

Makeupartist och Makeupstylist

Vårt hantverksprogram vänder sig till dig som efter avslutad utbildning vill arbeta med fokus på Makeup inom butik, salong, TV, film, reklam, foto, teater och mode. I utbildningen ingår även entreprenörskap och du tränas i att arbeta med hela den kreativa processen från idéstadiet till färdigt resultat. Vi går igenom både skönhets makeup men även kreativ och avantgarde makeup för dig som vill gå vidare inom scen, film och konst.

Du har en chans att skapa dig en bred grund att stå på inför ditt vuxna yrkesliv. Du kommer att lära dig olika sorters makeup såsom skönhetsmakeup, teknisk makeup, karaktärsmakeup och specialeffekter.Du lär dig om olika material samt hur du använder och sköter dina verktyg. Utbildningen lär dig att ta ansvar för ditt arbete, att vara noggrann samt ger dig träning för olika kundrelationer, både genom uppgifter i  skolan och arbetsplatsförlagt lärande.Programmet passar dig som älskar smink! Vi jobbar ofta med kunder och du får tidigt lära dig hur det är att möta människor på både mässor och klassrummet, men även i våran Kundmottagning.

Självfallet finns möjlighet att läsa in högskolebehörighet inom ramen för programmet genom att välja högskoleförberedande programfördjupning samt Svenska 3 och Engelska 6 som individuellt val. På detta sätt når du även en grundläggande högskolebehörighet.. Du får en mycket bra grund för att studera vidare, även utomlands, på välrenommerade yrkesskolor inom stylistområdet som till exempel Blanche Macdonald Centre, CMU College of Makeup Art & Design och South Seas Film & TV School.Välkommen till en mycket inspirerande och kreativ utbildning där fokus ligger på att skapa en bra grund och ge dig ett kontaktnät inför framtiden.

Om programmet

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram och efter examen ska du ha de kunskaper som krävs för att arbeta som frisör eller som hår- och makeupstylist. Inom alla hantverksyrken är det viktigt med personlig prägel, en skicklighet i tekniker, hög kvalité samt insikt i design. Under utbildningen får du därför insikt i dessa delar för att bli skicklig inom det hantverk du väljer.

Inom ramen för programmet finns möjlighet att välja högskoleförberedande programfördjupning samt Svenska 3 och Engelska 6 som individuellt val. På detta sätt når du även en grundläggande högskolebehörighet.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Kontakta oss gärna om du har frågor om ansökan, eller prata med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

HVSTY

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Entreprenörskap 100
Hantverk - introduktion 200
Tradition och utveckling 100
Inriktningsämnen Poäng
Hantverksteknik 1 200
Hantverksteknik 2 200
Material och miljö 100
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200
Programfördjupningskurser 700
Summa: 2500