HVSTY

Hår- och makeupstylist

Tänker du dig en framtid inom mode och skönhet? I så fall är vår stylistutbildning något för dig. Vi erbjuder en kreativ utbildning som är anpassad för att du ska kunna arbeta som Personal Shopper/Style Advisor, och makeup- och hårstylist.

I utbildningen lär du dig hur man gör research inför uppdrag, eget företagande, hur man driver projekt samt hur en stylist ska agera ute på jobb. Det ger dig förutsättningar att bli professionell inom yrket. På så sätt kan du bli högintressant för arbetsgivare inom TV, foto, tidningar, reklam, mode och kosmetikaförsäljning.

Vi är en godkänd skola av branschorganisationen SEYF (Svenska estetikers yrkesförbund).

Dessutom arbetar vi med Smart Styling Training, en webbaserad stylistutbildning som kombineras med praktiska övningar och som 2016 vann Nordic Business Awards som bästa online-träning för modeindustrin.

 

Hos oss kan du diplomera dig till Style Advisor/Personal Shopper och makeup- och hårstylist. Efter godkänd diplomering erhåller du certifikat från branschorganisationen SEYF och Handelns kompetensbyrå.

Om programmet

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram och efter examen ska du ha de kunskaper som krävs för att arbeta som frisör eller som hår- och makeupstylist. Inom alla hantverksyrken är det viktigt med personlig prägel, en skicklighet i tekniker, hög kvalité samt insikt i design. Under utbildningen får du därför insikt i dessa delar för att bli skicklig inom det hantverk du väljer.

Inom ramen för programmet finns möjlighet att välja högskoleförberedande programfördjupning samt Svenska 3 och Engelska 6 som individuellt val. På detta sätt når du även en grundläggande högskolebehörighet.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Kontakta oss gärna om du har frågor om ansökan, eller prata med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

HVSTY

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Entrepenörskap 100
Hantverk - introduktion 200
Tradition och utveckling 100
Inriktningsämnen Poäng
Hantverksteknik 1 200
Hantverksteknik 2 200
Material och miljö 100
Gymnasiearbete 100
Programfördjupningskurser 700
Individuellt val 200
Summa: 2500