HVSTY

Hantverksprogrammet - Stylist

Vill du ha koll på det senaste inom styling och inspirera och hjälpa andra? Hos oss på DBGY i Uddevalla får du lära dig styling från topp till tå.

Hantverksprogrammet på DBGY är ett yrkesprogram där du får de kunskaper som krävs för att arbeta som makeupartist, hår stylist och nagelterapeut. Hos oss kan du som vill läsa in högskolebehörighet inom programmet.

Vi samarbetar med flera företag vilket ger oss möjligheten till att delta i flertalet olika event så som modevisningar och photoshoots. Du har även chansen att få tävla i Stylist SM varje år som vi är med och anordnar, där skolor runt om i Sverige tävlar om det åtråvärda priset ”Årets Stylist”.

Om programmet

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram och efter examen ska du ha de kunskaper som krävs för att arbeta som frisör eller som hår- och makeupstylist. Inom alla hantverksyrken är det viktigt med personlig prägel, en skicklighet i tekniker, hög kvalité samt insikt i design. Under utbildningen får du därför insikt i dessa delar för att bli skicklig inom det hantverk du väljer.

Inom ramen för programmet finns möjlighet att välja högskoleförberedande programfördjupning samt Svenska 3 och Engelska 6 som individuellt val. På detta sätt når du även en grundläggande högskolebehörighet.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Kontakta oss gärna om du har frågor om ansökan, eller prata med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

HVSTY

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Entreprenörskap 100
Hantverk - introduktion 200
Tradition och utveckling 100
Inriktningsämnen Poäng
Hantverksteknik 1 200
Hantverksteknik 2 200
Material och miljö 100
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200
Programfördjupningskurser 700
Summa: 2500