HTHOT

Hotell och konferens

En utbildning för dig som vill jobba inom turismområdet hotell, konferens och evenemang. Programmet är yrkesförberedande men vi ger dig även möjlighet att komplettera för vidare studier till högskola och universitet.

Att arbeta inom området ställer höga krav på god serviceförmåga vilket vi förbereder dig på genom kurser i service och bemötande. Under utbildningen får du lära dig organisera, boka och arbeta med olika aktiviteter. Vi gör olika studiebesök inom branschen och ett antal veckors praktik görs på hotell- och konferens-anläggningar i Varberg med omnejd. Även möjlighet till utlandspraktik finns.

Som receptionist är du hotellets ansikte utåt och bokar in gästerna, bistår med information och service, planerar och genomför aktiviteter och upplevelser. Du får organisera i stort och smått, boka och förbereda evenemang och arrangemang utifrån lokala sevärdheter och turistnäring. Att jobba inom hotell, konferens, turism och event är mycket spännande och omväxlande och är dessutom en bransch som växer och utvecklas hela tiden. Detta ger dig stora möjligheter att söka arbete och skolor efter utbildningen både nationellt och internationellt.

Om programmet

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram där du efter examen ska nå kunskaper som krävs för att arbeta inom evenemang, hotell-, konferens- och turismnäringen. Programmet strävar mot att utveckla kunskaper inom service och kundbemötande samt inom försäljning, marknadsföring, kommunikation och entreprenörskap. Självklart finns möjlighet att nå grundläggande högskolebehörighet inom ramen för programmet.

Drottning Blankas Gymnasieskola samarbetar med César Ritz Colleges vilket innebär att våra studenter kommer ges möjlighet att tillgodoräkna sig del av sin utbildning om de väljer att fortsätta sina studier där.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Kontakta oss gärna om du har frågor om ansökan, eller prata med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

HTHOT

Gymnasiegemensamma kurser Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1 100
Programgemensamma kurser Poäng
Engelska 6 100
Entreprenörskap 100
Logi 100
Konferens & evenemang 100
Service & bemötande 100
Besöksnäringen 100
Resmål & resvägar 100
Hållbar turism 100
Inriktningsämnen Poäng
Konferens 1 100
Reception 1 100
Frukost och bufféservering 100
Våningsservice 1 100
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200
Programfördjupningskurser 500
Summa: 2600