HTHOT

Turism, Resor, Hotell och Konferens

Att arbeta inom turism ställer höga krav på service. Det förbereder vi dig på och du får lära dig marknaden för hotell, konferens, turism och resor. Din främsta arbetsuppgift är att ge människor en bra upplevelse, oavsett om det är en resa, på konferens eller en övernattning på hotell. Du får läsa kurser som Guide och reseledare och Resmål och resvägar. Utbildningen blandar teori och praktik och under 15 veckor kommer du att vara ute och praktisera

Utbildningen är även passande för ett framtida arbete inom event- och upplevelseindustrin. Att arbeta inom besöksnäringen är dessutom mycket spännande och omväxlande. Här får du en god teoretisk såväl som praktisk utbildning inom området.

Efter att ha tagit examen på programmet har du skaffat dig bra erfarenheter för att direkt komma ut i arbetslivet samt goda möjligheter att fortsätta studera mot chefspositioner på yrkeshögskolor i Sverige eller på högskolor och universitet i andra delar av världen.Vi har självklart möjlighet att ge dig grundläggande högskolebehörighet inom programmet genom individuellt val.

Om programmet

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram där du efter examen ska nå kunskaper som krävs för att arbeta inom evenemang, hotell-, konferens- och turismnäringen. Programmet strävar mot att utveckla kunskaper inom service och kundbemötande samt inom försäljning, marknadsföring, kommunikation och entreprenörskap. Självklart finns möjlighet att nå grundläggande högskolebehörighet inom ramen för programmet.

Drottning Blankas Gymnasieskola samarbetar med César Ritz Colleges vilket innebär att våra studenter kommer ges möjlighet att tillgodoräkna sig del av sin utbildning om de väljer att fortsätta sina studier där.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Kontakta oss gärna om du har frågor om ansökan, eller prata med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

HTHOT

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Besöksnäringen 100
Engelska 6 100
Entreprenörskap 100
Konferens och evenemang 100
Logi 100
Resmål och resvägar 100
Service och bemötande 1 100
Inriktningsämnen Poäng
Frukost-och bufféservering 100
Reception 1 100
Våningsservice 1 100
Konferens 1 100
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200
Programfördjupningskurser 500
Summa: 2500