HTHOT

Resor, hotell och konferens (HTHOT)

DU + PROGRAMMET

Du är en nyfiken glädjespridare som gillar språk och resor. Du har förmågan att möta och hjälpa människor i olika situationer. Vill du ha en händelsefull vardag med varierande arbetsuppgifter? Drömmer du om att kunna arbeta utomlands? Då passar du in på programmet Resor, hotell & konferens.

Servicebranschen är en av de största och snabbast växande branscher nationellt och internationellt. Din gymnasieutbildning inom hotell och turism ger dig många ingångar och kontakter för ditt fortsatta yrkesliv.

UNDER TIDEN 

Hotell- och turismprogrammet är en yrkesförberedande utbildning som ger möjligheten att gå ut i jobb inom hotell- och turismbranschen direkt efter gymnasiet. Programmet ger dig kunskaper inom reseproduktion, försäljning, entreprenörskap, konferens, guidning, marknadsföring, resmål- och resvägar och reception. Du får lära dig marknaden för hotell, konferens, turism och resor. Din främsta arbetsuppgift är att ge människor en bra upplevelse, oavsett om det är en resa, på konferens eller en övernattning på hotell. Du kommer också att lära dig hur du bemöter kunder på ett professionellt sätt och få möjlighet att starta och driva ett eget företag genom Ung Företagsamhet.

Under 15 veckors APL* får du praktisera på en arbetsplats.

EFTERÅT 

Efter skolan kan du börja jobba som reseledare eller guide. Du kan också jobba inom hotell, reception, konferens och turistinformation. Du förbereds även för att jobba på resebyrå. Självklart finns valbara kurser som ger grundläggande behörighet för högskola och universitet.

Programmet ger möjlighet till grundläggande behörighet för högskola eller universitet.

*Arbetsplatsförlagt lärande = 15 veckors praktik

Om programmet

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram där du efter examen ska nå kunskaper som krävs för att arbeta inom evenemang, hotell-, konferens- och turismnäringen. Programmet strävar mot att utveckla kunskaper inom service och kundbemötande samt inom försäljning, marknadsföring, kommunikation och entreprenörskap. Självklart finns möjlighet att nå grundläggande högskolebehörighet inom ramen för programmet.

Drottning Blankas Gymnasieskola samarbetar med César Ritz Colleges vilket innebär att våra studenter kommer ges möjlighet att tillgodoräkna sig del av sin utbildning om de väljer att fortsätta sina studier där.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Kontakta oss gärna om du har frågor om ansökan, eller prata med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

HTHOT

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Besöksnäringen 100
Engelska 6 100
Entreprenörskap 100
Konferens och evenemang 100
Logi 100
Resmål och resvägar 100
Service och bemötande 1 100
Inriktningsämnen Poäng
Frukost-och bufféservering 100
Reception 1 100
Våningsservice 1 100
Konferens 1 100
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200
Programfördjupningskurser 500
Summa: 2500