HVHUD

Spaterapeut och friskvårdsmassör (HVHUD)

DU + PROGRAMMET

Du är intresserad av spa och massage samt fysiskt och mentalt välmående. Då spabranschen genomsyras av ett holistiskt tänk som bygger på fyra hörnstenar; träning, mental balans, behandling och hälsosam kost, ligger fokus på dessa under hela utbildningen.

Som spaterapeut arbetar du med att behandla och hjälpa människor och stor vikt läggs därför på kundbemötande, rådgivning, service och försäljning. I framtiden kan du se dig arbeta på spaanläggning, salong eller starta eget företag och hela världen kan vara din arbetsplats.

UNDER TIDEN

Under utbildningen får du lära dig olika spabehandlingar, såsom ansiktskurer, ansiktsmassage, kroppsinpackningar, frans- och brynfärgning, manikyr, vaxning och grundläggande makeup. Massage är en stor del i utbildningen och du får förutom friskvårdsmassage lära dig klassisk, aroma- och hot stone-massage. Utbildningen innebär mycket praktiskt arbete med kompletterande teoretiska kunskaper. Du får ta emot och behandla kunder såväl i vår elevsalong på skolan som under din APL som utförs på spa-anläggningar och salonger runt om i Sverige. Du kommer också att lära dig hur du bemöter kunder på ett professionellt sätt och få möjlighet att starta och driva ett eget företag genom Ung Företagsamhet.

EFTERÅT

Under ditt sista år avlägger du en spa- inklusive friskvårdsmassage examen i form av ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Du blir, efter erlagd och godkänd examen, diplomerad spaterapeut inklusive spa/friskvårdsmassör i enlighet med Drottning Blankas SPA-utbildning i Skövde. Direkt efter avslutad utbildning kan du söka arbete inom spa-branschen. Du har möjlighet att starta eget eller arbeta på spa-anläggning, hotell eller kryssningsfartyg, både i Sverige och utomlands. Självklart finns valbara kurser som ger dig grundläggande behörighet för högskola och universitet.
*Arbetsplatsförlagt lärande = 15 veckors praktik

Om programmet

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram och efter examen ska du ha de kunskaper som krävs för att arbeta som frisör eller som hår- och makeupstylist. Inom alla hantverksyrken är det viktigt med personlig prägel, en skicklighet i tekniker, hög kvalité samt insikt i design. Under utbildningen får du därför insikt i dessa delar för att bli skicklig inom det hantverk du väljer.

Inom ramen för programmet finns möjlighet att välja högskoleförberedande programfördjupning samt Svenska 3 och Engelska 6 som individuellt val. På detta sätt når du även en grundläggande högskolebehörighet.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Kontakta oss gärna om du har frågor om ansökan, eller prata med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

HVHUD

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Entreprenörskap 100
Hantverk - introduktion 200
Tradition och utveckling 100
Inriktningsämnen Poäng
Hantverksteknik 1 200
Hantverksteknik 2 200
Material och miljö 100
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200
Summa: 1800