ESBIL

Stil- och trendstylist

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program och profilen Stil- och Trendstylist riktar sig mot dig som har ett intresse för bild, mode, kläder och styling samt som under din gymnasietid vill få en bra blandning mellan teori, kreativitet och praktiskt arbete. Stil- och Trendstylist är en alternativ stylistutbildning som fokuserar på hur trender skapas, vad som gör att modet förändras samt hur du, bland annat genom rekvisita i form av kläder, hår, smink och accessoarer, uttrycker en stil, trend eller känsla. Stil- och Trendstylisten är personen som ger filmregissörens och fotografens vision liv.

Du lär dig att arbeta på ett kundorienterat sätt där du kommer att se möjligheter i alla individer och hjälpa dem att framhäva sina allra bästa sidor. Du kan till exempel ena dagen designa skyltfönster på ett attraktivt och säljande sätt och andra dagen styla maträtter inför fotograferingar. Vi har samarbete med etablerade aktörer och vi genomför workshops och studiebesök hos till exempel magasin och andra kända varumärken.

Framtidsyrken kan vara; stylist, butikskommunikatör, modejournalist, butikschef, kostymassistent eller modebloggare. Eftersom programmet är högskoleförberedande kan du även efter gymnasiet välja en annan väg om du önskar utbilda dig inom ett annat område.

Om programmet

Det estetiska programmet är ett högskoleförberedande program men med många kreativa inslag. Efter examen från programmet ska du ha kunskaper för högskolestudier inom exempelvis de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena. Utbildningen ger dig en bred bas att stå på samtidigt som du får en möjlighet att vara kreativ och skapa, reflektera över dels dina egna med även över andras estetiska arbeten. Programmet ger dig möjlighet att utveckla både dina färdigheter inom design men också din analytiska förmåga.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Kontakta oss gärna om du har frågor om ansökan, eller prata med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

ESBIL

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1b 100
Historia 2b - kultur 100
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1b 100
Naturkunskap 1b 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1 100
Svenska 2 100
Svenska 3 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Estetisk kommunikation 1 100
Konstarterna och samhället 50
Inriktningsämnen Poäng
Bild 100
Bild och form 1b 100
Form 100
Bildteori 100
Individuellt val Poäng
Individuellt val 200
Gymnasiearbete Poäng
Gymnasiearbete 100
Programfördjupningskurser 500
Summa: 2500