Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

BFFRI

Träning och ledarskap

Träning och ledarskap passar dig som är intresserad av att arbeta inom den växande hälsobranschen. Gillar du fysisk aktivitet och ledarskap samt är intresserad av människors hälsa och coacha dem till ett sundare liv, då passar vårt program dig!

Du kommer att arbeta mycket praktiskt och får lära dig vikten av träning för både fysiskt och psykiskt välbefinnande. Du kommer bland annat lära dig om människokroppens anatomi, fysiologi, träningslära, näringslära och om olika träningsmetoder. Du får möjlighet att diplomeras inom gymträning, gyminstruktör, ledarskap på grupp- och individnivå, och träna på att driva eget företag. För dig som är extra intresserad har även möjlighet att i årskurs tre sikta mot en internationellt gångbar certifiering inom träning, som Personlig tränare. Mycket av de praktiska lektionerna inom träning, sker i 24Sevens nya lokaler på Lilla torg.

Efter utbildningen är du redo att arbeta på bland annat träningscenter och idrottsklubbar, inom rehabilitering, friskvård och fitness. Du kan rikta in dig mot privatpersoner, grupper eller företag. Du har även valmöjlighet att i årskurs 3 välja att läsa Specialpedagogik 2 istället för Träningslära 2, detta för att bli mer anställningsbar inom olika former av assistentanställningar.

Om programmet

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning fritid och hälsa är ett yrkesprogram som ger dig möjlighet att skaffa grundläggande behörighet till högskola och universitet. Programmet passar dig som är intresserad av fysisk aktivitet och vill arbeta inom den växande hälsobranschen. Vill du gå ett gymnasieprogram där du får hjälpa andra människor att må bra och coacha dem till ett sundare liv är det här helt rätt utbildning för dig.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Kontakta oss gärna om du har frågor om ansökan, eller prata med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

BFFRI

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Hälsopedagogik 100
Naturkunskap 1a2 50
Kommunikation 100
Lärande och utveckling 100
Människors miljöer 100
Pedagogiskt ledarskap 100
Samhällskunskap 1a2 50
Svenska 2 100
Inriktningsämnen Poäng
Fritids- och friskvårdsverksamheter 200
Fritids- och idrottskunskap 100
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200
Programfördjupningskurser 600
Summa: 2500