BFFRI

Träning- och ledarskap

DU + PROGRAMMET 

Du är intresserad av fysisk aktivitet och vill arbeta inom den växande hälsobranschen. Vill du hjälpa andra människor att må bra och coacha dem till ett sundare liv? Då ska du välja vår utbildning Träning & ledarskap.

UNDER TIDEN 

Du får lära dig vikten av träning och kost kopplat till fysiskt välmående. Vi ger dig en bred utbildning inom träningslära, mental träning, stresshantering, kostkunskap och ledarskap samtidigt som du får möjlighet till egen träning.  Hos oss får varje elev ett gymkort och undervisningen består av teoretiska lektioner blandat med praktiska moment på gymmet. Under 15 veckors APL* får du också praktisera på en arbetsplats.

EFTERÅT

Efter utbildningen kan du till exempel arbeta på träningscenter och idrottsklubbar, inom rehabilitering, friskvård och fitness. Du kan rikta in dig mot privatpersoner, grupper eller företag. Utbildningen förbereder dig för att arbeta som personlig tränare och dina kunskaper är lika användbara lokalt som globalt. Självklart finns valbara kurser som ger grundläggande behörighet för högskola eller universitet. Efter godkänd gymnasieexamen hos oss blir du diplomerad PT med möjlighet till att bli certifierad PT i samarbete med Nordic Academy of Sweden.

Programmet ger möjlighet till grundläggande behörighet för högskola eller universitet.

*Arbetsplatsförlagt lärande = 15 veckors praktik

Om programmet

Barn- och fritidsprogrammet med inriktning fritid och hälsa är ett yrkesprogram som ger dig möjlighet att skaffa grundläggande behörighet till högskola och universitet. Programmet passar dig som är intresserad av fysisk aktivitet och vill arbeta inom den växande hälsobranschen. Vill du gå ett gymnasieprogram där du får hjälpa andra människor att må bra och coacha dem till ett sundare liv är det här helt rätt utbildning för dig.

Om ansökan

Vi hjälper dig

Kontakta oss gärna om du har frågor om ansökan, eller prata med din studie- och yrkesvägledare.

Ansökningskod

BFFRI

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott och hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 100
Programgemensamma ämnen Poäng
Hälsopedagogik 100
Naturkunskap 1a2 50
Kommunikation 100
Lärande och utveckling 100
Människors miljöer 100
Pedagogiskt ledarskap 100
Samhällskunskap 1a2 50
Svenska 2 100
Inriktningsämnen Poäng
Fritids- och friskvårdsverksamheter 200
Fritids- och idrottskunskap 100
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200
Programfördjupningskurser 600
Summa: 2500