Drottning Blankas Gymnasieskola


Skövde


Ett personligt gymnasium med stort engagemang – mitt i Skövde

Ska du välja gymnasium nu till våren 2021? Varmt välkommen till oss på Drottning Blanka. Här på vår sida har vi samlat all information som du som elev, förälder eller SYV behöver. Du hittar mer i menyn till höger.

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever framgång. Vi har sammanlagt fem moderna yrkesutbildningar, cirka 250 elever och 30 engagerade medarbetare som arbetar på skolan. Vi har hög kvalitet på våra utbildningar och ett nära samarbete med näringslivet, så att din utbildning ska vara förankrad i verkligheten.

Skolan ligger centralt placerad i Skövde med endast två minuters gångväg från resecentrum. Samverkan mellan skola och näringsliv är viktigt för oss. Allt för att du ska vara väl förberedd för yrkeslivet efter gymnasiet.

För dig som ska välja gymnasium

Våra program

Digitalt öppet hus

Den 19 januari har vi livesändning på Facebook och chatt här på hemsidan. Där berättar vi mer om vår skola och våra program, och du får också chans att ställa alla dina frågor. Missa inte det!

Nyheter

12 januari 2021

Informationsmöte för vårdnadshavare i år 1 tisdag 12 januari kl 17.30

Mötet sker på Google Meet. Ca kl 17.00 lägger vi ut en länk till mötet här, på Schoolsoft och på...

Läs mer

17 december 2020

God jul och gott nytt år!

Vi är nog alla överens om att det har varit ett minst sagt märkligt år. I början av våren gick...

Läs mer

4 november 2020

"Jag kan rekommendera praktiska program."

August pluggar sista året på vård- och omsorgsprogrammet. Där får han lära sig om de olika principerna som finns inom...

Läs mer
Se alla nyheter