Om DBGY Skövde

Ett stenkast från stationen hittar du vår mysiga och charmiga gymnasieskola. Här erbjuds du stimulerande och kreativa program, men också en personlig utveckling under din gymnasietid. Vår gymnasieskola är en av Drottning Blanka-skolorna som finns i över 20 städer. Alla våra skolor är personliga med god sammanhållning, skön stämning och engagerad personal. Läs mer om DBGY här.

Samhällsengagemang
Vi har ett stort samhällsengagemang och stöttar välgörande verksamheter. Detta vill vi också inspirera bland våra elever, genom olika samarbeten. Bland annat samarbetar vi med Skaraborg Session, Ekedahls äldreboende, räddningstjänsten och Next Skövde.

Vår skola
Skolans lokaler är nya och ljusa samt anpassade för vår verksamhet med bland annat stylistsalong och behandlingsrum för massage och annan kroppsvård. Vi jobbar med verkliga projekt i samarbete med Ung Företagsamhet och det lokala näringslivet. Allt för att du ska få en så modern utbildning som möjligt. Du har en mentor som du träffar veckovis och skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam som finns till för dig under din studietid.

Välkommen att söka till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola!

Våra lokaler

Drottning Blankas gymnasieskola ligger i centrala Skövde och bara ett stenkast från resecentrum. Våra grannar är Volvo, Balthazar Science Center, Assar och Nyeport och för oss är det viktigt att samverka med näringslivet.

Klassrummen är rymliga med mycket ljusinsläpp. Våra lärare har inrett klassrummen på ett personligt sätt som inspirerar och väcker nyfikenhet. Vad sägs om att ha lektion i en historiesal som ser ut som ett museum?

Yrkessalarna har specifika metodrum med modern utrustning, allt för att möta branschens behov på arbetsmarknaden.

 

Eleverna berättar

Jag valde Drottning Blanka för att jag ville gå på en mindre skola, där alla är välkomna och känner sig respekterade. Lärarna har en positiv inställning till eleverna.

I vårdkurserna lär du dig att bemöta andra människor på ett yrkesmässigt sätt. Under APL-tiden har mina kunskaper och erfarenheter mognat och nu kan jag förstå min utbildning på ett bättre sätt. Jag har lärt mig att ta blodtryck, hur jag ska agera i ett akut läge och att behandla personer som är sjuka.

I framtiden vill jag studera vidare och kan tänka mig ett jobb inom ambulanssjukvården eller polisyrket.

Du lär dig att bemöta människor på ett yrkesmässigt sätt.

- Oskar Sundvall. Åk 3 - Sjukvård, omsorg & säkerhet (VO).

Porträttbild: Oskar