DBGY Stockholm


Södra


Bättre resultat genom personligt engagemang!

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når våra elever framgång.

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra erbjuder dig utbildningar som ger dig stora möjligheter inför framtiden. Vi gör allt för att du som elev ska få den bästa utbildningen och de bästa förutsättningarna för vidare studier och få en bra start på vuxenlivet. För att din utbildning ska bli så bra som möjligt handleder våra kunniga och engagerade lärare dig i dina studier för att du ska lyckas. Hos oss får du mycket tid med dina lärare där du blir sedd och där du uppmuntras till att sträva mot dina mål.

Vi är övertygade om att man lär sig bäst om undervisningen är intressant, spännande och stimulerande. Dessutom är det viktigt att undervisningen i skolan är kopplad till det samhälle vi lever i. Vi samarbetar därför med lokala aktörer som polis, rättssystem och sjukvård för att du ska få möta verkligheten utanför skolans väggar.

Vi håller till i fina lokaler på Fyrvaktarkroken 13 i Enskededalen med stora gemensamma ytor och plats för egen matsal, gym, bibliotek och café. Hos oss på Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra får du allt detta i en trygg och trivsam miljö. Och eftersom man pluggar bäst om man har fått en bra start på dagen så har vi gratis frukost också!

Vi är en av tre DBGY-gymnasium i Stockholm. De andra är Drottning Blankas Gymnasieskola Kungsholmen och Drottning Blankas Gymnasieskola Nacka.

Välkomna till Drottning Blanka Stockholm Södra!

 

För dig som ska välja gymnasium

Våra program 2022

Öppet hus

Varmt välkommen på öppet hus – som vi har längtat efter att få träffa dig!
Att gå på Öppet hus är ett bra sätt för att lära känna din framtida gymnasieskola. Här får du träffa våra elever, prata med lärare och upptäcka skolans lokaler.

Läs mer och gör en intresseanmälan via knappen nedan för att få påminnelser inför våra öppna hus!


Nyheter

Gå gärna in på vår instagram om du vill se mer av vad som händer på vår skola. https://www.instagram.com/drottningblankastockholmsodra/

Drottning Blankas Gymnasieskola Jakobsberg

26 april 2022

DBGY tar över Didaktus Jakobsberg

Hösten 2022 blir nuvarande Didaktus Jakobsberg en del av Drottning Blankas Gymnasieskolors nätverk om totalt 27 skolor. DBGY är i...

Läs mer

13 april 2022

Poddavsnitt 44: Nationella proven är tillbaka!

Nationella prov har inte gjorts på två år. Vi har elever som på grund av distansundervisning inte fått göra ett...

Läs mer

8 februari 2022

Poddavsnitt 42: Enkäter, enkäter, alla dessa enkäter!

Vi har en del enkäter i vår verksamhet som både vi som medarbetare svarar på, men framförallt eleverna genomför. Hur...

Läs mer
Se alla nyheter