DBGY Stockholm


Södra


Bättre resultat genom personligt engagemang!

Ska du välja gymnasium nu till våren 2021? Varmt välkommen till oss på Drottning Blanka Stockholm Södra. Här på vår sida har vi samlat all information som du som elev, förälder eller SYV behöver. Du hittar mer i menyn till höger.

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når våra elever framgång.

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra erbjuder dig utbildningar som ger dig stora möjligheter inför framtiden.Vi gör allt för att du som elev ska få den bästa utbildningen och de bästa förutsättningarna för vidare studier och få en bra start på vuxenlivet. För att din utbildning ska bli så bra som möjligt handleder våra kunniga och engagerade lärare dig i dina studier för att du ska lyckas. Hos oss får du mycket tid med dina lärare där du blir sedd och där du uppmuntras till att sträva mot dina mål.

Vi är övertygade om att man lär sig bäst om undervisningen är intressant, spännande och stimulerande. Dessutom är det viktigt att undervisningen i skolan är kopplad till det samhälle vi lever i. Vi samarbetar därför med lokala aktörer som polis, rättssystem och sjukvård för att du ska få möta verkligheten utanför skolans väggar.

Vi håller till i fina lokaler på Fyrvaktarkroken 13 i Enskededalen med stora gemensamma ytor och plats för egen matsal, gym, bibliotek och café. Hos oss på Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra får du allt detta i en trygg och trivsam miljö. Och eftersom man pluggar bäst om man har fått en bra start på dagen så har vi gratis frukost också!

Vi är en av tre DBGY-gymnasium i Stockholm. De andra är Drottning Blankas Gymnasieskola Kungsholmen och Drottning Blankas Gymnasieskola Nacka.

Välkomna till Drottning Blanka Stockholm Södra!

 

För dig som ska välja gymnasium

Vi sänder live 28 april!

Den 28 april kl. 17 sänder vi live – mer information kommer inom kort! Lämna gärna en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad!

På vår sida Digitalt öppet hus har vi samlat allt du behöver veta om oss. Kika gärna in där! Har du en fråga du inte fick svar på? Tveka inte att kontakta oss, så hjälper vi dig.

Varma hälsningar från elever och personal på DBGY Stockholm Södra

Våra program 2021

Nyheter

Gå gärna in på vår instagram, @drottningblankastockholm, om du vill se mer av vad som händer på vår skola.

10 februari 2021

Gymnasievalet 2021

Har du gymnasiekoll? Är det dags för dig att söka till gymnasiet? Vad kul! Det är mycket att tänka på...

Läs mer

4 november 2020

"Det känns som att vi kan prata med lärarna om det mesta."

På Drottning Blankas Gymnasieskola pluggar tre killar som verkligen känner att de gjort rätt gymnasieval. I den här intervjun berättar...

Läs mer

4 november 2020

"Jag kan rekommendera praktiska program."

August pluggar sista året på vård- och omsorgsprogrammet. Där får han lära sig om de olika principerna som finns inom...

Läs mer
Se alla nyheter