DBGY Stockholm


Södra


Bättre resultat genom personligt engagemang!

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når våra elever framgång.

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra erbjuder dig utbildningar som ger dig stora möjligheter inför framtiden. Vi gör allt för att du som elev ska få den bästa utbildningen och de bästa förutsättningarna för vidare studier och få en bra start på vuxenlivet. För att din utbildning ska bli så bra som möjligt handleder våra kunniga och engagerade lärare dig i dina studier för att du ska lyckas. Hos oss får du mycket tid med dina lärare där du blir sedd och där du uppmuntras till att sträva mot dina mål.

Vi är övertygade om att man lär sig bäst om undervisningen är intressant, spännande och stimulerande. Dessutom är det viktigt att undervisningen i skolan är kopplad till det samhälle vi lever i. Vi samarbetar därför med lokala aktörer som polis, rättssystem och sjukvård för att du ska få möta verkligheten utanför skolans väggar.

Vi håller till i fina lokaler på Fyrvaktarkroken 13 i Enskededalen med stora gemensamma ytor och plats för egen matsal, gym, bibliotek och café. Hos oss på Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra får du allt detta i en trygg och trivsam miljö. Och eftersom man pluggar bäst om man har fått en bra start på dagen så har vi gratis frukost också!

Vi är en av tre DBGY-gymnasium i Stockholm. De andra är Drottning Blankas Gymnasieskola Kungsholmen och Drottning Blankas Gymnasieskola Nacka.

Välkomna till Drottning Blanka Stockholm Södra!

 

För dig som ska välja gymnasium

Våra program 2021

Öppet hus

Varmt välkommen på öppet hus – som vi har längtat efter att få träffa dig!
Vi planerar att genomföra våra öppna hus fysiskt. På grund av den rådande pandemin kan upplägget för öppet hus ändras med kort varsel. Vi ber dig därför att alltid dubbelkolla här på vår hemsida innan du besöker skolan.

Kommande öppna hus:

  • 24 november 2021 kl. 17-19
  • 8 december 2021 kl. 17-19
  • 18 januari 2022 kl. 17-19
  • 27 april 2022 kl. 17-19

Läs mer och gör en intresseanmälan via knappen nedan för att få påminnelser inför våra öppna hus!


Nyheter

Gå gärna in på vår instagram om du vill se mer av vad som händer på vår skola. https://www.instagram.com/drottningblankastockholmsodra/

29 november 2021

Premiärdags för Blanka Talks

Premiärdags för Blanka Talks Drottning Blankas första internationella talk-show med och för lärare sändes 26/11 kl 16 svensk tid. Avsnittets...

Läs mer

9 november 2021

Poddavsnitt 39: Lovskola – hur gör man den bra?

Inom Drottning Blankas gymnasieområde är det varje år cirka 20 skolor som bedriver lovskola under något av loven. Det omfattar...

Läs mer

26 oktober 2021

Blanka Talks - ny internationell talkshow av och för lärare

I november startar Blanka Talks – en talkshow av och för lärare från olika delar av världen. Tanken är att...

Läs mer
Se alla nyheter