Digitalt öppet hus


Välkommen!


Välkommen hit, till vårt digitala öppet hus!
 
Vi vet att gymnasievalet kan kännas extra svårt när du inte kunnat besöka oss, men förhoppningsvis får du svar på dina frågor här, där vi samlat allt om oss och vad som händer på skolan.
 

——— Sidans innehåll ———

3D-tur på skolanElevintervju ▪ Tidigare livesändning4 sätt att engagera dig ▪ Om våra programSe våra programfilmerVanliga frågorVår katalogSnacka med SYV


 

 

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla koll på vad som händer hos oss och få information om skolan? Lämna då en intresseanmälan nedan! Om du undrar något är det bara att ringa eller mejla oss på 08-452 60 10 eller stockholm@dbgy.se.
 
Vänliga hälsningar,
Åsa Walldow, rektor.


Få mer information om oss

Öppet hus


Vår förhoppning är att vi under hösten kommer att kunna ha Öppet hus som vanligt igen, och äntligen få träffa alla er intresserade elever! På vår Öppet Hus-sida hittar du all aktuell information. Vi ses!

Intresseanmälan


Lämna en intresseanmälan för information och påminnelser om våra öppna hus, intervjuer med våra elever och annat som kan vara bra att veta inför ditt gymnasieval!

Elev för en dag


Vill du besöka skolan en vanlig dag kan du anmäla dig till elev för en dag. Då får du följa med på lektioner, träffa elever – allt under en vanlig dag.

Ta en rundtur i våra lokaler

När du väl får besöka vår skola hittar du oss på Fyrvaktarkroken 13, precis vid Blåsut T-bana. Vill du redan nu se hur vi har det? Ta gärna en tur i våra fräscha lokaler!


Lara och Tannick pluggar på DBGY Stockholm Södra

”När jag läste på om programmet kändes allt rätt. Det känns faktiskt fortfarande som en riktig fullträff.”

Vår senaste livesändning

Missade du vår senaste livesändning? Ingen fara, här kan du se den i efterhand.


4 möjligheter för dig som vill engagera dig utanför skolarbetet

Hos oss på Drottning Blanka Stockholm Södra finns många möjligheter för dig som vill att engagera dig i andra sammanhang utanför skolarbetet.
 

Elevrådet

 
Vill du vara med och påverka viktiga frågor i skolan? Då ska du engagera dig i elevrådet. I början av läsåret väljer varje klass sina elevrådsrepresentanter som sedan ska föra klassens talan i elevrådet. Elevrådet arbetar nära skolledningen och diskuterar regelbundet de frågor som eleverna vill ta upp och påverka i. Elevrådsrepresentanter utses av klasskamrater, gemensamma möten en gång i månaden. Kontakta rektor eller biträdande rektor vid frågor.
 

Ambassadör

Är du en driftig och social person? Som ambassadör för skolan är du ett viktigt ansikte utåt i våra omvärldsrelationer. Du deltar i Öppet Hus, Gymnasiemässan, prova på-dagar m.m. och är även en förebild för andra elever på skolan. Du är en person som representerar Drottning Blanka helt enkelt. Förutom att det är kul och lärorikt, så får du en värdefull merit och en rekommendation från skolledningen som ökar dina chanser i ditt student- och arbetsliv. Vill du vara ambassadör för skolan? Skicka in din ansökan som du hittar under fliken ambassadör, eller mejla @ga.dbgy.se
 

FN-föreningen

Är du intresserad av globala frågor och mänskliga rättigheter? Kanske har du siktet på att jobba internationellt i framtiden? Drottning Blanka i Stockholm är en certifierad FN-skola och har en egen FN-elevförening. Här kan du engagera dig i olika frågor som miljö och klimat, kvinnors och barns rättigheter, fred, rättvisa, m.m. Vill du vara med? Mejla sandra.nylen@dbgy.se.
 

Biblo Blanka

Älskar du att läsa? Skolan har en litteraturgrupp och en podcast som består av svensklärare på DBGY, samt så klart er elever. Gå gärna med i den. Du får då påverka vilken litteratur vi ska köpa in till biblioteket, tipsa och rekommendera och engagera dig i olika litteratur- och läsprojekt. Vill du vara med? Mejla anettesofie.ingemarsson@dbgy.se.


Våra program

Samhälle - beteendevetenskap på DBGY Stockholm Södra

Nyfiken på våra program? Fortsätt scrolla för att se alla våra programfilmer!

Är du intresserad av Kriminologi? Då kan vi vara rätt val för dig! Här kan du få veta mer om vad det innebär att läsa vårat samhällsprogram.


Ekonomi - juridik på DBGY Stockholm Södra

Är du intresserad av vårat ekonomiprogram? Här kan du få veta mer om vad det innebär att plugga EKJUR hos oss!


Vård- och omsorgsprogrammet på DBGY Stockholm Södra

Du som vill plugga Vård- och omsorgsprogrammet kan lyssna på Josef som berättar mer, både om programmet och hur det är att plugga just på vår skola.


Vanliga frågor

Undrar du något om vår skola? På vår sida ”Vanliga frågor” har vi svarat på de frågor som brukar dyka upp om oss. Du kan självklart också kontakta oss direkt.

Ladda ner vår katalog

Eftersom vi inte kan ta emot er som förväntat på öppet hus vill vi ge er tillgång till digitala resurser. Nedan kan du ladda ner vår katalog, där du kan läsa allt om oss och våra program.

Har du frågor om vår skola? Tveka inte att kontakta oss på: stockholm@dbgy.se.

Frågor om gymnasievalet?

Har du frågor om gymnaseivalet eller är osäker på vilken utbildning som passar dig? Då vill vi passa på att tipsa dig om tjänsten ”snacka med SYV” där du helt kostnadsfritt kan boka telefon- eller videomöte för att prata med en utbildad SYV om allt som gäller gymnasievalet.