Vi har haft rekordstort intresse för vårt samhällsprogram med kriminologiprofil. Vi har nu glädjen att meddela att vi utökar profilen till vårt ekonomi-juridikprogram!

Är du intresserad av brott och straff? Då ska du välja Ekonomiprogrammet med juridisk inriktning på Drottning Blankas Gymnasieskola. På programmet får du studera kriminalitet ur ett juridiskt perspektiv: Hur ska vi minska brottsligheten? Borde vi höja straffen eller satsa mer på utsatta områden? Vad får kriminaliteten för konsekvenser för samhället? Vår unika kriminologiprofil ger dig även möjligheten att studera teorier och förklaringar till olika typer av brott samt förstå vad som gör att vissa människor begår brott.

Drottning Blankas Gymnasieskola har ett brett nätverk och samarbete med Polismyndigheten, Kriminalvården och flera universitet, så att din utbildning alltid ligger nära verkligheten och i linje med den senaste forskningen. Du får en bred behörighet till högskolan och kan naturligtvis utöka den genom dina individuella val.

Här är några konkreta exempel på vad vår kriminologiprofil erbjuder dig som elev:

  • Introduktionskurs i kriminologi
  • Fördjupningskurs i kriminologi juridisk inriktning
  • Polisiära arbetsmetoder, till exempel gärningsmannaprofilering, brottsplatsundersökning, intervju- och förhörsmetodik
  • Samarbete med Polismyndigheten, Kriminalvården och flera universitet
  • Arbetsmarknadsdagar

Läs mer om programmet genom att klicka här.