Gabriella Zitting har jobbat inom vården sedan hon var 16 år. Nu är hon ny programansvarig för vårdeleverna på DBGY Stockholm Södra – som är Stockholms andra mest sökta vård- och omsorgsprogram höstterminen 2019.

 

Skolan har stora planer för programmet framöver. Till våren 2020 drar ett samarbete med Tylösand igång vilket kommer ge eleverna på skolan möjlighet att jobba med livräddning i det populära sommarparadiset. De har också ett nära samarbete med räddnings- och akutsjukvården i Stockholm.

– I Tylösand blir vi certifierade inom hjärt- och lungräddning, vatten- och livräddning samt skada i fält. Undersköterskeutbildningen blir mycket vassare med dem certifikaten och det känns motiverande, säger Gabriella.

Hon vill inrikta utbildningen hårdare på olika specialutbildningar, allt för att eleverna ska öka kompetensen och de erbjuder också en FN-utbildning på skolan.

– Den generationen som går i skolan nu tänker mycket mer globalt än tidigare, det tänket utvecklar mig, säger hon.

Hon vill också blanda in mer praktisk undervisning i den teoretiska och menar att det ofta ger väldigt goda resultat.

– Eleverna gör 15 veckors praktik under tre år, det är väldigt givande. De lär sig arbete i fält och även att arbeta förebyggande med kost och hälsa. Det här är ett väldigt varierande och givande miljö. Jag älskar mitt jobb och att följa elevernas utveckling.