Om DBGY Stockholm

Vi öppnade portarna till Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm hösten 2013 och erbjuder dig utbildningar som ger stora möjligheter inför framtiden. Vi håller till i fina lokaler på Fyrvaktarkroken 13 i Enskededalen. I vår egna matsal tillagas maten på plats av våra kockar. Vi har även stora gemensamma ytor med plats för gym, bibliotek och café.

Hos oss får du mycket tid med dina lärare, blir mer sedd och alla uppmuntras till att sträva mot sina egna mål, samt får en personlig utbildning där du själv kan påverka mycket. Vi har engagerade lärare och mentorer som från första dagen handleder dig i dina studier för att du ska lyckas. Vi deltar aktivt i vårt närsamhälle med studiebesök och praktik som ett naturligt inslag i utbildningen.

På samhällsprogrammet fördjupar du dig i aktuella samhällsfrågor utifrån teori och metod inom kriminologi. På ekonomiprogrammet får du chansen att starta och driva ett eget företag inom Ung Företagsamhet och engagera dig i globala frågor. På vård- och omsorgsprogrammet har vi regelbundna katastrofövningar och praktik i akutsjukvård och räddningsmedicin. Du har även möjlighet att åka på ulandspraktik i ett europeiskt land i årskurs 3.

På Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm arbetar vi även med det globala engagemanget. Hösten 2017 startade vi ett utbyte med en av Indiens högst rankade gymnasieskolor, The Shri Ram School, där du som elev hos oss kan få chansen att åka till New Delhi i tio dagar för att delta i undervisning och aktiviteter kopplade utbildningens mål.

Vi är en certifierad FN-skola och arbetar med de globala målen i hela utbildningen.

Välkommen till Drottning Blanka Stockholm!