Är du intresserad av människors beteende och vad som gör att vissa människor begår brott?

Då ska du välja Samhällsprogrammet med beteendevetenskaplig, som startar östterminen 2020. Observera att det bara kommer finnas 26 platser!

Samhällsvetenskapliga programmet med inriktningen Beteendevetenskap är ett brett högskoleförberedande program som riktar sig till dig som är intresserad av hur människan agerar, tänker och känner i olika situationer. Det är ett tvärvetenskaplig program, vilket innebär att du får fördjupa dina kunskaper inom kriminologi, sociologi och psykologi i flertalet av dina kurser.

Kriminologi betyder läran om brottet. I vår populära profil Kriminologi kommer du att studera kriminologiska teorier till olika brott och rättspsykologiska förklaringar till varför vissa människor begår eller riskerar att återfalla i brott. Varför blir vissa kriminella? Hur tänker en seriemördare? Hur kan vi analysera brottslingars tankesätt? Vilken roll spelar medias bild av brottsligheten?

Kriminologer och rättspsykologer arbetar bland annat med att bistå polisen med expertkunskap i utredningar och vid olika typer av brott. Drottning Blankas Gymnasieskola Trollhättan erbjuder som enda gymnasieskola i Trollhättan ett samarbete med Polismyndigheten, Kriminalvården och universitet. Hos oss varvas undervisningen i skolan med studiebesök, föreläsningar och samarbete med Polismyndigheten, Kriminalvården och tingsrätten.