Drottning Blankas Gymnasieskola


Uddevalla


Nå dina mål på Drottning Blankas Gymnasieskola – mitt i Uddevalla

Ska du välja gymnasium nu till våren 2021? Varmt välkommen till oss på Drottning Blanka. Här på vår sida har vi samlat all information som du som elev, förälder eller SYV behöver. Du hittar mer i menyn till höger.

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. Genom personligt engagemang når vi tillsammans med våra elever framgång.

Vi håller till i fräscha lokaler mitt på Kungstorget i centrala Uddevalla. Vi erbjuder både yrkesprogram och högskoleförberedande program. För oss är det viktigt att ha en bra gemenskap på skolan, och våra lärare ser alltid till att prata med sina elever och lära känna dem, även utanför lektionstid.

Varmt välkommen till oss!

För dig som ska välja gymnasium

Träffa oss digitalt under omvalet!

Under omvalsperioden kan du träffa oss digitalt och få svar på dina frågor. En slutspurt inför det slutgiltiga gymnasievalet helt enkelt!

Vi bemannar chatten i mars och april

Möt oss i chatten här på vår hemsida, du hittar den längst ned i högra hörnet! Tider:

31/3 klockan 18-19 – Chatta med Rektor
14/4 klockan 18-19 – Chatta med Lärare på Handels- och Samhällsprogrammet
28/4 klockan 18-19 – Chatta med Lärare på Barn- och fritidsprogrammet samt elever

Livesändning 24 april kl. 12

Den 24 april kl. 12 sänder vi live – mer information kommer inom kort. Lämna gärna en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad!

På vår sida Digitalt öppet hus har vi dessutom samlat mycket bra information om oss. Kika gärna in där! Har du en fråga du inte fick svar på? Tveka inte att kontakta oss, så hjälper vi dig.

Varma hälsningar från elever och personal på DBGY Uddevalla

Våra program

Nyheter

10 februari 2021

Gymnasievalet 2021

Har du gymnasiekoll? Är det dags för dig att söka till gymnasiet? Vad kul! Det är mycket att tänka på...

Läs mer

18 november 2020

"Jag känner att jag har hamnat rätt."

Hanna läser Barn- och fritidsprogrammet med inriktning träning och ledarskap på Drottning Blankas Gymnasieskola. Nedan berättar Hanna om sin utbildning...

Läs mer

30 oktober 2020

Vad händer efter stylistprogrammet?

Vad kan man göra efter stylistprogrammet? Det vet Felicia Rosenlöf, som har utbildat sig till stylist på Drottning Blankas Gymnasieskola....

Läs mer
Se alla nyheter