Sitter du som på nålar inför ditt gymnasieval? Eller har du redan valt och undrar om du kommer att bli antagen? Ingenting är säkert ännu men de preliminära medelpoängen har kommit. De kan ge en fingervisning för vad som krävs för att bli antagen. Här är de som gäller för Drottning Blankas Gymnasieskola Uddevalla 2020. 

Hela 6 olika gymnasieprogram

På Drottning Blankas Gymnasieskola i Uddevalla är vi engagerade i våra elever, vårt närområde och världen. Här finns 6 olika gymnasieprogram att söka. Du söker programmen genom Indra på antagning.fyrbodal.se men du hittar all information om skolan och programmen på skolans hemsida.

Träning och ledarskap — Barn- och fritidsprogrammet (BFFRI)

Barn- och fritidsprogrammet med fokus Träning och ledarskap passar dig som gillar fysisk aktivitet och vill hjälpa andra människor må bra. Du får lära dig vikten av träning och kost, och du får både utöva idrott och blanda med teoretiska lektioner.

 • Medelpoäng (preliminär) 2020: 195
 • Medelpoäng 2019: 72.5

Affärsrätt — Ekonomiprogrammet (EKEKO)

På Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi – Affärsrätt blir du väl förberedd för vidare studier efter gymnasiet. Du får också utveckla dina kunskaper inom entreprenörskap, företags- och samhällsekonomi samt juridik. 

 • Medelpoäng 2020 (preliminär): 205
 • Medelpoäng 2019: 165

Försäljning och marknadsföring — Handels- och administrationsprogrammet (HAHAN)

På Handels- och administrationsprogrammet med inom profilen Försäljning och marknadsföring blir du förberedd på ett jobb direkt efter gymnasiet men du kan också välja att starta eget företag. Programmet passar dig som gillar handel, försäljning och marknadsföring. 

 • Medelpoäng 2020 (preliminär): 162.5
 • Medelpoäng 2019: 95

Hår- och makeupstylist — Hantverksprogrammet (HVSTY)

Om du vill ha koll på det senaste inom styling och jobba med människor ska du söka Hantverksprogrammet med inriktning Stylist. Efter programmet kan du exempelvis jobba som frisör eller stylist.

 • Medelpoäng 2020 (preliminärt): 150
 • Medelpoäng 2019: 97.5

Kriminologi — Samhällsvetenskapsprogrammet (SABET)

Samhällsprogrammet är ett högskoleförberedande program där du blir redo att söka andra utbildningar på högskola och universitet efter att du har studerat klart. Inriktningen Beteendevetenskap och profilen Kriminologi ger dig dessutom en fördjupad kunskap inom kriminologi och rättspsykiatri.

 • Medelpoäng 2020 (preliminärt): 142.5
 • Medelpoäng 2019: 167.5

Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Om du vill jobba inom vården, som polis eller kanske inom räddningstjänsten i framtiden ska du läsa Vård- och omsorgsprogrammet. Det passar dig som kan fatta tuffa beslut i stressiga situationer, som bryr dig om andra och som gillar att bibehålla ett lugn när andra inte kan. 

 • Medelpoäng 2020 (preliminärt): 167.5
 • Medelpoäng 2019: 150

Högskolebehörighet i alla program

Glöm inte att du också kan få högskolebehörighet i alla program om du väljer rätt kurser som individuella val. Fråga din SYV om hjälp eller chatta med en SYV här