Meritpoäng för Drottning Blanka Uppsala

Är du nyfiken på om du har de betyg och meritpoäng som krävs för att komma in på Drottning Blanka Uppsala. På den här sidan har vi samlat information om meritpoäng, antagningspoäng och medianpoäng för våra program.

Antagningspoäng och medianpoäng för Drottning Blanka Uppsala

 

Estetiska programmet (2020)

Estetiska programmet hade år 2020 en antagningspoäng på 155 poäng och en medianpoäng på 227.

Hantverksprogrammet (2020)

Hantverksprogrammet hade år 2020 en antagningspoäng på 92.5 poäng och en medianpoäng på 190.


Hur räknar jag ut min meritpoäng?

Din meritpoäng är summan av dina 16 bästa betyg från grundskolan. Om du däremot har betyg i moderna språk räknas detta in i din meritpoäng som ett 17:e betyg, och du kan då få en högre meritpoäng. Baserat på 16 betyg kan du som max få 320 i meritpoäng, men 340 med ett 17:e betyg i moderna språk inräknat. Meritpoäng kallas också för betygspoäng eller meritvärde. Räkna ut din meritpoäng via knappen nedan!

Räkna ut meritpoäng
 

Vad är antagningspoäng och medianpoäng?

Antagningspoäng motsvarar den lägsta meritpoängen som behövs för att bli antagen till programmet. Ibland kan antagningspoängen förändras mellan den preliminära antagningen och det slutgiltiga beskedet, och det är därför som ny statistik ibland står utskriven som preliminär. Kom ihåg att antagningspoängen också kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

Medianpoäng är det mittersta värdet av alla intagna elevers meritpoäng på ett specifikt program.