Till hösten 2021 startar vi äntligen igång vårt ekonomiprogram på Drottning Blankas Gymnasieskola i Varberg. Vi erbjuder två inriktningar, ekonomi och juridik.
Båda inriktningarna ger dig högskolebehörighet och är en bra grund om du vill studera vidare mot till exempel jurist, ekonom, polis eller vill starta ett eget företag. Vi samarbetar även med Varbergs Sparbank, för att ge dig en utbildning som är kopplad till verkligheten.
 

Vill du läsa ekonomiprogrammet hos oss?

Under omvalet till gymnasiet kan du justera dina val, ta kontakt med din SYV så får du hjälp. När du ska göra ditt gymnasieval loggar du in på elevantagningens hemsida via knappen nedan. Användarnamn och lösenord får du av studie- och yrkesvägledaren på din skola eller på posten. Ansökningswebben är öppen för omval 15 april – 15 maj.

 

Inriktning: Ekonomi

Vår inriktning mot ekonomi har en unik profil, nämligen Business & Hospitality Management.Profilen innebär att vi samarbetar med HIM Hotel Institute Montreux i Schweiz. Utöver ett traditonellt ekonomiprogram får du också möjlighet att besöka Schweiz under din gymnasietid, och får förtur i ansökan om du vill läsa vidare på HIM i Schweiz efter gymnasiet. I utbildningen ingår också praktik (APL), som du kan genomföra antingen i Sverige eller utomlands.

Exenmpel på vad vi gör under gymnasiet:
– Praktik inom besöksnäringen
– Studiebesök hos lokala företag
– Fokus på: finans och redovisning, service, Luxury Brands
– Jobbar med HIM:s elevprojekt
 

Inriktning: Juridik

På inriktning juridik har vi profilen Kriminologi. Det innebär att du förutom ett traditionellt ekonomiprogram också får studera kriminologiska teorier till olika brott och rättspsykologiska förklaringar till varför vissa människor begår eller riskerar att återfalla i brott. Hur tänker egentligen en seriemördare?

Exenmpel på vad vi gör under gymnasiet:
– Företagande och företagsamhet
– Ekonomisk brottslighet – verkliga fall
– Studiebesök Tingsrätten
– Kina vs. USA – makt och ekonomi

 

Digitalt öppet hus om ekonomiprogrammet

Se gärna vår livesändning om ekonomiprogrammet, där vi berättar mer om våra två nya inriktningar.

Ta en rundtur i våra lokaler

När du väl får besöka vår skola hittar du oss centralt i Varberg på Skeppsgatan 1. Vill du redan nu se hur vi har det? Ta gärna en tur i våra fräscha lokaler!