Vi satsar på Vård- och omsorgs-
programmet!

Just nu utbildar vi över 1000 undersköterskor till en livsviktig bransch – vård och omsorg. Det innebär att vi har dubbelt så många elever som går Vård- och omsorgsprogrammet som det nationella snittet för en gymnasieskola.

Den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Det ser vi som ett viktigt steg i utvecklingen av vård och omsorg, samtidigt som förändringen ställer nya krav på både våra elever och oss som gymnasieskola. Vårt mål med utbildningen är att förbereda varje elev för att efter studenten kunna göra gott för andra människor och världen som de snart ska ut i.

Här kan du läsa mer om våra utbildningar inom vård och omsorg. Du kan också ta del av vår kampanj i vilken vi uppmärksammar och uppmanar fler att söka undersköterskeutbildningar.

Vi brinner för en livsviktig bransch!

Du har kanske stött på vår kampanj i sociala medier? Här uppmärksammar vi dig som är en varm, hjälpsam och serviceinriktad människa att söka Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet. Kanske passar det dig, ett syskon eller din bästa vän. Tillsammans hjälps vi åt med kompetensförsörjningen till Sveriges livsviktigaste bransch!

Elever äter i Drottning Blankas Gymnasium.

Hälsa och omsorg


Hälsa och omsorg är en av våra profiler (utbildningar) inom Vård- och omsorgsprogrammet. Utbildningen passar dig som inte riktigt vet ännu inom vilket vårdområde du vill arbeta i framtiden eller för dig som vill arbeta brett inom omvårdnad och sjukvård.

Grupp elever i Drottning Blankas Gymnasium.

Räddningsmedicin


Räddningsmedicin är en av våra profiler (utbildningar) som ryms inom Vård- och omsorgsprogrammet. Till skillnad från profilen Hälsa och omsorg så ligger fokuset här på akutsjukvård.

Fem vänner går mot Drottning Blankas Gymnasium.